Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ječné kroupy

cathleen cathleen
Ječné kroupy

Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E, mají vysoký obsah minerálů. Přispívají k lepší kvalitě pokožky, snižují cholesterol a hladinu cukru v krvi. Neobsahují téměř žádný lepek. Kroupy se dají koupit velké, střední, malé, perličky, krupky - lámanka (tzv. trhané krupky).

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tuřín

Tuřín je dvouletá rostlina, která v prvním roce vytvroří bulvu, ve druhém roce kvete a dozrávají… Číst dál

Tvaroh

Tvaroh je mléčný výrobek tužší konzistence, bílé barvy a smetanové chutí. Vzniká vysrážením mléčné… Číst dál

Tymián obecný

Tymián obecný je voňavá bylina, známá jako mateřídouška obecná. Je to nízký polokeř z čeledi… Číst dál

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Uhlířina

Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Naposledy jste si prohlédli