Krupičková polévka: Výborná je se zeleninovým vývarem a osmaženou zeleninou. Krupici důkladně provaříme
Moravský vrabec trochu jinak: Bílé víno zvýrazní chuť i vůni, díky papiňáku se maso rozpadá a na stole je za půl hodiny
7 foto Hodnocení 25× Chyby při vaření pohanky: Propláchnutí je nezbytné stejně jako přesná doba vaření
6 foto Hodnocení 10× Pohanková pomazánka překvapí výtečnou chutí. Dá se připravit na mnoho způsobů
12 foto Hodnocení 3× Proč je lepší špaldová mouka než pšeničná? Umletím celých zrn neztrácí cenné živiny
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Kroupy nejsou „hloupý“! Netradiční smaženice nebo kroupové zelí překvapí, důležitý je správný postup při vaření
Co se jedlo na Moravě v době příchodu Cyrila a Metoděje? Hospodyňky připravovaly kaše z luštěnin a chleba „solily“ popelem
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata
Staročeské pražmo: Naklíčené obiloviny nám dodají dostatek energie a díky pražení na másle chutnají jako oříšky
Hodnocení 42× Jak správně vařit bulgur? Obilninu s jednoduchou přípravou a skvělou chutí si určitě zamilujete
Hodnocení 27× Trvanlivé potraviny se vyplatí nakoupit do zásoby a mít je stále po ruce. Které to jsou? Vybrali jsme ty nejdůležitější
Jak "propašovat" ovesné vločky do jídelníčku dětí: Lívance naslano i na sladko nebo ovesné sušenky jsou jasná volba
4 foto Vojáci Alexandra Velikého vyhrávali bitvy i díky stravě: Základem jejich jídelníčku byly kaše, ovoce, sušené maso i pečení šneci
Pan de muerto: Mexické kynuté bochánky voní anýzem a pomerančovými květy a jsou nadýchané jako obláček
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý