Klopsy
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji rajčatové. Předem se neopékají.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji rajčatové. Předem se neopékají.
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Cuketa je jednoletá plodová zelenina, patřící do rodiny tykví. Je velmi oblíbená, zpracovává se… Číst dál
Cukr je sladidlo, které příliš neprospívá našemu zdraví. Vyrábí se buď z cukrové řepy nebo cukrové… Číst dál
Curacao, sladkohořký modrý likér, je ochucený sušenými slupkami citrusového ovoce laraha, které se… Číst dál
Čabajská klobása je výtečná uzenina maďarského původu. Vyrábí se z vepřového masa, 2/3 objemu… Číst dál
Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál