Klopsy
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji rajčatové. Předem se neopékají.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji rajčatové. Předem se neopékají.
Štrúdl je vlastně jablečný závin. Tento typ moučníku má původ v Rakousku, odkud se rozšířil nejen k… Číst dál
Šunka je masný výrobek, který zaujímá dominantní místo mezi masnými výrobky. Může být vyrobená z… Číst dál
T-bone steak je bezpochyby králem všech steaků. Název vychází z kosti ve tvaru T, která je zasazena… Číst dál
Tagliatelle jsou ploché a dlouhé vaječné nudle z tvrdozrnné pšenice původem z Itálie. Jsou podobné… Číst dál
Tahini je pasta ze sezamových semínek. Semínka mohou být obojí, loupaná i neloupaná. U nás se… Číst dál
Tajine je severoafrický pokrm a zároveň keramická hliněná nádoba, v níž se připravuje. Poklice má… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Znáte Mug cake? Tento koláč v hrníčku připravíte opravdu bleskově, během pěti minut ho můžete servírovat s lahodnou kávou
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Buchty po ránu: Makové houstičky podle Josefa Maršálka jsou tmavší a aromatičtější díky chlebové mouce