Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda

yanull yanull
Marmeláda

Marmeláda je vyráběna z lokálních ovocných plodů, a vzniká vařením a želírováním ovocné dužiny, případně se vyrábí z vylisované ovocné šťávy. Vznikne hladká, hustší směs. Na rozdíl od džemu v ní nejsou kousky ovoce. Je to pochutina vhodná k ochucování pokrmů, i k namazání na chléb s máslem a na pečivo. Pomocí marmelády se slepuje cukroví a slouží k promazávání dortů. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Rýže arborio

Rýže arborio je druh krátkozrnné rýže, která se pěstuje hlavně v Itálii, ale i např. v Texasu nebo… Číst dál

Rýže basmati

Basmati je nejušlechtilejší odrůda rýže, pěstuje se v Indii a Pákistánu na místech, kde jsou pole… Číst dál

Rýže indiánská

Indiánská, divoká nebo planá rýže jsou názvy pro semena rostliny Zizania aquatica. I když se jí… Číst dál

Rýže indiánská

Rýže jasmínová

Jasmínová rýže se nejčastěji používá v thajské a čínské kuchyni. Po uvaření je měkká, lepkavá a… Číst dál

Rýže parbolied

Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Dřeň

Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je… Číst dál

Dřeň

Naposledy jste si prohlédli