Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nákyp

yanull yanull
Nákyp

Nákyp je sladký druh pokrmu, který připravujeme z předem uvařené rýže nebo jiných obilovin, z másla a vajec. Přidáváme různé ovoce, které dáváme čerstvé, mražené nebo kompotované. Nákypy se podávají teplé, může na nich být ušlehaný sníh z bílků, nebo se připravují polité ovocnými šťávami.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza,… Číst dál

Remuláda

Restování

Restování je opékání (suché smažení) suroviny na minimálním množství tuku.Teplo přichází odspodu a… Číst dál

Reveň rebarbora

Rebarbora je vytrvalá rostlina s velkými listy. Jedná se o zeleninu. Ke konzumaci se sklízejí… Číst dál

Reveň rebarbora

Rigatoni

Rigatoni jsou těstoviny vyrobené z tvrdé pšenice ve tvaru hrubších trubiček s vroubkovaným povrchem… Číst dál

Rigatoni

Rillettes

Rillettes patří ke specialitám francouzské kuchyně. Jedná se o pomazánku z tučného masa,… Číst dál

Rillettes

Risoni

Risoni jsou těstoviny, které svým tvarem připomínají zrnka rýže. Připravují se z tvrdozrnné pšenice… Číst dál

Risoni

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál