Hovězí plátky v česnekovo - hořčičné omáčce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

4 hovězí plátky
hladká mouka
sůl
pepř
8 stroužků česneku
1 velká lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní připravené plátky masa a z obou stran je rychle osmahneme. Přidáme lžíci hořčice, přihodíme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.
    Pak přilijeme hrnek vody nebo vývaru a maso dusíme pod pokličkou.

  3. Když jsou plátky masa měkké, vyndáme je stranou a zbytek v hrnci rozmixujeme na hladkou omáčku. Do omáčky vrátíme maso, ještě krátce prohřejeme a můžeme vypnout.
    Omáčka s masem výborně ladí s brambory a špenátem, ale můžeme podávat i s těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 094 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky v česnekovo - hořčičné omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: česnekovo hořčičná omáčka hovězí plátky v česnekovo-hořčíčné omáčce

Zapomněl/a jsem heslo