Redukovat
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Lilek vejcoplodý je také znám pod názvem baklažán. Jedná se o jednoletou rostlinu z rodu lilek,… Číst dál
Limeta je citrusový plod, podobný citronu. Od něj se odlišuje barvou a kyselostí. Limety se… Číst dál
Lískový oříšek je plod lísky. V dětských knížkách bývají tyto oříšky spolu s veverkou. Jejich… Číst dál
Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál
Lívance jsou podobné palačinkám. Připravují se z litého těsta, od toho je také odvozen jejich název… Číst dál
Lokše, oblíbený pokrm, který připravovaly naše babičky. Jsou to jednoduché placky z vařených… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál