Redukovat
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál
Seitan je potravina vyrobená z pšeničného lepku. Seitan je známý jako rostlinná alternativa masa… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Sezam je jednoletá bylina z čeledi sezamovitých. Pěstuje se pro svá jedlá semena, která mohou mít… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál