Redukovat
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovo "redukovat" má více významů, ale z hlediska přípravy jídlel se jedná o zmenšení objemu tekutiny. Při dušení nebo vaření se odpařuje voda, čímž dochází k zahuštění pokrmu a také zvýraznění jeho chutí.
Kyška je nápoj velmi podobný zákysu. Jedná se o druh zakysaného mléčného výrobku, který se vyrábí… Číst dál
Lahůdkové droždí jsou sušené vločky droždí, jehož složkou je sladový výtažek. Nepoužívá se ke… Číst dál
Langoše jsou původem z Maďarska. Jedná se o pokrm z kynutého těsta, z mouky a tekutiny, ve tvaru… Číst dál
Lanýž je vřeckovýtrusná houba. Používali je již staří Římané, vařili je v červeném víně a jedli je… Číst dál
Lasagne jsou italské těstoviny, které se vyrábí ve tvaru širokých pásů. Jejich původ se vztahuje k… Číst dál
Laskonka je typicky český druh zákusku, který snad každý zná. Připravuje se z ušlehaných bílků a… Číst dál
Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál