Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Remoska

yanull yanull

První remoska byla vyrobena již v roce 1957. Od té doby je stále součástí mnoha kuchyní u nás i ve světě. Jedná se o malou přenosnou elektrickou troubu, ve které lze vařit i péci. Její výhoda je skladnost, nezabere tolik místa jako klasická trouba, spotřebuje i méně energie, a lze v ní připravit mnoho rozmanitých a chutných jídel.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Brazírování

Pojem "brazírování" pochází z francouzského braiser. Jde vlastně o celý proces pomalého dušení, kdy… Číst dál

Bridírování

Bridírování v gastronomii znamená, že pomocí nitě pečlivě ovazujeme suroviny, aby při tepelné… Číst dál

Bridírování

Brokolice

Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou… Číst dál

Brokolice

Bruschetta

Bruschetta je chléb, původem z Itálie. Základem je opečený chleba, potřený česnekem a pokapaný… Číst dál

Bruschetta

Brusinka

Brusnice brusinka je plazivý keřík s drobnými plody, z čeledi brusnicovitých. V lidovém léčitelství… Číst dál

Brusinka

Brynza

Sladké ovčí mléko se zasýří, tato surovina se nechá zaschnout a tím vznikne hrudkový ovčí sýr. V… Číst dál

Brynza

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio