

Hot chilli con carne
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 velká bílá cibule
- 1 menší mrkev
- 1 jarní cibulka
- 1 velké rajče
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- 200 g červených fazolí v plechovce
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- hovězí vývar na podlití (nebo zeleninový, nebo voda)
- 1 chilli paprička
Postup přípravy receptu
Jako první jsem v hrnci na olivovém oleji osmažila nadrobno nakrájenou cibuli. Jako další jsem přidala nadrobno nakrájenou mrkev a česnek.
K orestované zelenině jako další přišel na řadu rajčatový protlak a hovězí maso. Maso jsem pomocí vařečky rozmělnila na co nejmenší kousky.
K rozdrobenému masu jsem přilila rajčatovou konzervu, jarní cibulku, sůl, pepř, čerstvou chilli papričku, trochu vývaru (zhruba 100-150ml) a na kostičky nakrájené čerstvé rajče.
Směs jsem za občasného míchání a dolévání vývaru dusila pod pokličkou 1 hodinu.
10 minut před koncem jsem přidala červené fazole a podle potřeby dosolila.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hot chilli con carne
-
jemmy: přesně tak
-
dejsineco.cz: U nas doma maji nekteri radi vice palive,nebo mene.Kazdy si prida dodatecne na talir.Me jedna papricka urcite staci.
-
casino: Tak každý snad umí dát do jídla tolik chilli kolik uzná za vhodné. Pro mě je to HOT i s jednou chilli papričkou...Ten název jsem dala jen kvůli tomu, že klasický název: chilli con carne bylo zabrané. Hezký den a jsem ráda, že jsem vás tím pobavila :)
-
Tom Beyk:
Jj, asi myslíte totok: https://www.toprecepty.cz/recept/4932-chilli-con-c...
Mi se ale líbí, že paní má s tou JEDNOU papričkou ve spojení s HOT v názvu smysl pro humor -
...nechci kritizovat ale vybral bych si raději chili con carne od Elizy: https://www.toprecepty.cz/recept/4932-chilli-con-carne/
-
casino: přesně tak
-
"1 chilli paprička"
No, patrně kvůli názvu, že? -
-
Jana Dorazinová-Remková: jojo, chilli v jídle je fajn :)
-
Mám ráda ostřejší jídla a tohle se mi moc líbí
-
Pekny recept.Tohle jidlo mame moc radi.
-
dejsineco.cz: děkuji za odpověď, doplnila jsem do receptu
-
ivulinka: Ano, fazole jsou z plechovky..to jsem zapomněla napsat
-
Ty fazole jsou z plechovky? Usuzuji podle toho, že se do pokrmu přidávají až 20 minut před koncem