Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz

yanull yanull
Rybíz

Meruzalka neboli rybíz je ovocný keř, na kterém dozrávají bobulky různých velikostí a barev. Existuje asi 150 druhů. U nás se nejvíce pěstuje rybíz červený, černý, žlutý, bílý a růžový. Na zahrádce by neměl chybět, protože jej kromě přímé spotřeby a zdobení moučníků využijeme na šťávy, marmelády a džemy. Dá se zavařovat jako brusinky, dokonce se z něj připravuje rybízové víno. Rybíz obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a také vápníku. Na pěstování je nenáročný.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál

Guláš

Gurmán

Slovo gurmán jsme převzali z francouzštiny. Znamená to labužník a znalec dobrého jídla a pití.… Číst dál

Gurmán

Gyros

Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál

Gyros

Halva

Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál

Halva

Hamburger

Kdo by neznal hamburger, grilovanou placku z mletého hovězího masa, vloženou do rozkrojené housky.… Číst dál

Hamburger

Harissa

Harissa je ostrá směs koření na přípravu masa, omáček a minutek. Můžeme ji koupit v obchodě, ale… Číst dál

Harissa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli