Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže parbolied

Merylas Merylas

Zrna rýže parboiled se před samotným oloupáním namáčí a zpracují vysokotlakou parou. Při tomto procesu přechází dovnitř zrna vitamíny, minerální látky a stopové prvky obsažené ve slupce. Díky tomu pak rýže získá svou typicky nahnědlou barvu, pŕi vaření se nelepí a zůstává krásně sypká.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Shiitake

Shiitake, houževnatec jedlý, je houba původem z východní Asie. Odedávna patří k nejcennějším… Číst dál

Shiitake

Skořice

Skořice je aromatická kůra skořicovníku, stálezeleného tropického stromu. Nejznámější jsou… Číst dál

Skořice

Skyr

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek, s nízkým obsahem tuku, a přitom s hustou konzistencí, kterou… Číst dál

Slunečnice

Slunečnice je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Pochází z Ameriky a pěstuje se po celém… Číst dál

Slunečnice

Smažení

Smažení je tepelná úprava, při které se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké… Číst dál

Smažení

Smetana

Smetana je nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Získat ji můžeme sbíráním, v… Číst dál

Smetana

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Naposledy jste si prohlédli