Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šafrán

yanull yanull
Šafrán

Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření na světě. Jsou to pestíky květů a každý kvítek má pouze tři. Pestíky je dobré namočit aspoň na 20 minut do vody, aby se rozvinula barva a vůně, pak je lze dát do rizota, ochutit s nimi paellu, rybí nebo krémovou zeleninovou polévku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Cornflakes

Cornflakes, kukuřičné lupínky, se v některých zemích podávají s mlékem k snídani. Do podoby, v jaké… Číst dál

Cornflakes

Créme fraiche

Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál

Croquembouche

Croquembouche je sladká francouzská dobrota, zajímavá nejen na pohled, ale i velmi chutná. Tvoří ji… Číst dál

Croquembouche

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Cuketa

Cuketa je jednoletá plodová zelenina, patřící do rodiny tykví. Je velmi oblíbená, zpracovává se… Číst dál

Cuketa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli