Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sardinky

yanull yanull
Sardinky

Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v konzervách, nicméně pod obchodním názvem "Sardinky" může být i dvacet druhů různých ryb. Ze sardinek se připravují často pomazánky, ale jsou výborné i přímo na chlebu s máslem, ozdobené cibulí. Můžeme jimi zdobit chlebíčky. Sardinky jsou významným zdrojem vitaminu D, omega 3 mastných kyselin, bílkovin a vápníku. Čerstvé sardinky můžeme i zapékat.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Melta

Melta je náhražka kávy, kávovinová směs z kořene čekanky, zrnek ječmene, žita a cukrové řepy. V… Číst dál

Meruňka obecná

Meruňka je strom z rozsáhlého rodu slivoní. Pochází z Číny. Plody jsou peckovice s oranžovým… Číst dál

Meruňka obecná

Metyja, netyja

Metyja, netyja je krajový název pro jídlo z vařených brambor, někde se názvy mírně liší. Ale vždy… Číst dál

Metyja, netyja

Millardova reakce

Millardova reakce je reakce neenzymového hnědnutí, která při pečení probíhá na povrchu pečiva.… Číst dál

Minestrone

Minestrone pochází z Itálie,  jedná se o hustou zeleninovou polévu, která obsahuje cibuli, rajčata,… Číst dál

Minestrone

Miso pasta

V japonské kuchyni se miso pasta používá jako dochucovadlo. Vyrábí se ze sójových bobů, které se… Číst dál

Miso pasta

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli