Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šerbet

Merylas Merylas
Šerbet

Šerbet je lehký mražený dezert podobný sorbetu, pouze s přidáním mléčné složky. Připravuje se z cukrového sirupu, ovoce a menšího množství mléka nebo smetany, a vaječných bílků nebo želatiny. Šerbet je krémovější než sorbet, ale ne tolik jako zmrzlina, která obsahuje více tuku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Dort

Kdo by neznal sladkou dobrotu s názvem dort, z piškotového nebo třeného těsta, rozkrájenou na pláty… Číst dál

Dort

Dranžírování

Dranžírování  je způsob dohotovení pokrmu u stolu hosta, kdy přímo před ním pokrm vykostíme, pokud… Číst dál

Dresink, dressing

Dresink se oproti běžné zálivce liší tím, že se do základu z oleje a octa může přidat majonéza,… Číst dál

Dresink, dressing

Drink

Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál

Drink

Drobenka (pekařská)

Drobenka je žitný pekařský kvas, zahuštěný do téměř sypké podoby. Jeden díl kvasu (kvásku)… Číst dál

Drobenka (pekařská)

Droby

Droby jsou vnitřní orgány, které jsou vedlejším produktem při jatečném zpracování zvířat. Patří k… Číst dál

Droby

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli