Rukola
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat jako štiplavou, pikantní nebo lehce nahořklou. Většinou se konzumuje v syrovém stavu, ale je vhodná i pro kratší tepelné zpracování.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rukola je nenáročná listová zelenina, s významnou výživovou i léčivou hodnotou. Chuť lze popsat jako štiplavou, pikantní nebo lehce nahořklou. Většinou se konzumuje v syrovém stavu, ale je vhodná i pro kratší tepelné zpracování.
Čabajská klobása je výtečná uzenina maďarského původu. Vyrábí se z vepřového masa, 2/3 objemu… Číst dál
Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál
Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a… Číst dál
Černucha setá je jednoletá rostlina, kterou známe více pod názvem černý kmín. V Indii a arabském… Číst dál
Červená řepa je zelenina, která se těší čím dál větší oblibě. Někdy bývá řazena k superpotravinám.… Číst dál
Česnek kuchyňský, allium sativum, je celosvětově známé koření, bez kterého si nedokážeme představit… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál
Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál