Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šodó

yanull yanull
Šodó

Šodó není mléčný vanilkový krém, kterým poléváme dukátové buchtičky. Je to vinná pěna, připravená z vína a vajec, směs se v páře šlehá tak dlouho, dokud nezhoustne. Poté se hned podává. Pěnou poléváme sladké moučníky, nebo ji lze konzumovat jako mlsání pro dospělé.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Zelňačka

Polévka je grunt a poctivá zelňačka k němu určitě patří. Zelí je plné vitamínů a pokud je ještě… Číst dál

Zero waste

Bezodpadový život neboli Zero waste je moderní životní styl bez zbytečného odpadu. Jde o šetrný… Číst dál

Zero waste

Zimolez kamčatský

Zimolez kamčatský, říká se mu také kamčatská borůvka, ale borůvka to není. Je to nenáročná ovocná… Číst dál

Zmrzlina

Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál

Ztužené tuky

Ztužené tuky jsou ty, které na rozdíl od másla při pokojové teplotě zachovávají pevnou konzistenci.… Číst dál

Zubrovka

Zubrovka je orginální, silně aromatická vodka, nazlátlé barvy. Pochází z Polska, na etiketě se… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Naposledy jste si prohlédli