Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Worcestrová omáčka

yanull yanull

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má charakteristické aroma. Do Československa se dovážela už od roku 1925 jako anglické polévkové koření. Používá se na dochucení dušených mas, omáček, zeleniny, na roštěnky, bifteky, ryby, saláty a majonézy.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Wasabi

Wasabi nebo japonský kořen je rostlina původem z Japonska. Roste u břehů řek. Pěstování je poměrně… Číst dál

Wasabi

Whisky

Alkoholický nápoj whisky vzniká destilací obilí a poté zráním v dřevěných sudech. V USA se vyrábí z… Číst dál

Whisky

Wok

Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev.… Číst dál

Wok

Xylitol

Xylitol je přírodní sladidlo, které se vyskytuje v přírodě v mnoha druzích zeleniny i ovoce. Je i v… Číst dál

Yzop lékařský

Yzop lékařský se od starověku používá jako léčivá rostlina a koření. Volně roste v zemích kolem… Číst dál

Zabijačka

V dřívějších dobách probíhaly domácí zabijačky v mnoha domácnostech na vesnicích. Dělaly se… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio