Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Worcestrová omáčka

yanull yanull

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má charakteristické aroma. Do Československa se dovážela už od roku 1925 jako anglické polévkové koření. Používá se na dochucení dušených mas, omáček, zeleniny, na roštěnky, bifteky, ryby, saláty a majonézy.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Garden party

Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob.… Číst dál

Garden party

Garnáty

Garnáty jsou druhem mořských ráčků. Na rozdíl od humrů nemají vyvinutá klepeta. Garnát má šedé… Číst dál

Garnáty

Garnýrování

Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např.… Číst dál

Gazpacho

Gazpacho, španělská zeleninová polévka, pochází z Andalusie. Podává se studená, nejlépe vychlazená.… Číst dál

Gazpacho

Ghí

Již naše babičky používaly přepuštěné máslo, které nyní nazýváme ghí. Říká se mu elixír života a… Číst dál

Ghí

Glazování pečiva

Glazování pečiva znamená potření vytvarovaného pečiva před pečením. Glazujeme vejcem (pak upečeme… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat