Nutriční hodnoty (Majoránkovo-česnekové brambory v římském hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 068 kJ / 1 450 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,36 g |
| Tuky | 61,22 g |
| – nasycené | 40,11 g |
| – nenasycené | 17,91 g |
| –– mononenasycené | 16,00 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 29,84 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 184,80 g |
| – cukry | 17,12 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 sáček 1 sáček sušené majoránky (5-6 g) | Majoránka sušená | |
| 8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
| sůl | Sůl mořská |