Rádin králík

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 1,5 hodiny PT1H30M 5 porcí Jiné maso 9 názorů

511

Suroviny

5 králičích stehen nebo 1 celý na porce
2 lžíce Krenexu
3 lžíce krémžské hořčice
2 cibule
4 stroužky česneku
cca 15 dkg špeku
10 dkg točeného salámu
1/2 konzervy sterilovaných žampionů
1 smetana na vaření
1 lžíce směs staročeského koření
sůl
pepř
podravka
hladká mouka
voda
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou.

  2. Podlijeme vodou cca 2 dcl. Dáme péct na 200°C asi 1 hodinu pod pokličkou, pak dopečeme bez pokličky.

  3. Upečeného králíka vyndáme, pekáček dáme na plotnu a výpek odvaříme, podlijeme vodou podle toho, kolik chceme omáčky a rozmixujeme.

  4. Provaříme, dochutíme podravkou, solí a pepřem- ale většinou už není potřeba dochucovat. Zahustíme moukou s vodou a provaříme cca 10 minut, přidáme žampiony.

  5. Vypneme sporák, necháme chviličku odpářit a vmícháme smetanu.

Poznámka

Podáváme s HK, komu se nechce dělat omáčka, nemusí, je moc dobrý i jen tak upečený s chlebem :D Nepečeme ve skle, protože s ním pak nemůžeme na plotnu vařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rádin králík

  • dadka dadka

    Dnes jsme si opravdu pochutnali,místo staročeského koření jsem dala jen bobkový list a nové koření.Chutnalo nám to víc než svíčková:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    S křenem zajímavé:-O, tolik dobrůtek, že to koření už vynechám. Zkusím:yes:6;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jani přesně tak, samá kost i na huse je víc masa jak na těch zdechlinkách :-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, "dostihoví koně" co?:-)):-D

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    bibinko určitě by to šlo z čehokoliv i z vepřové pečeně:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Radulko, to je pěkný recept a myslím si, že by to šlo i s kuřetem-králíka totiž neseženu a ty kupovaný v marketech jsou jako zmrzlej kostlivec. Máš 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Králíky já můžu!!:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • VerOlka VerOlka(neregistrovaná)

    Ooooh!Jak božské to jídlo!:-8Moc,moc:yes:Dávám prvního boda:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo