

Koblihy s hermelínem a brusinkami
Suroviny
- Koblihy:
- 50 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- vanilkový cukr
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce rumu
- 1/4 l mléka - možná raději méně
- 1 lžička cukru
- 30 g droždí
- 500 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- hladká mouka na vál
- džem meruňkový nebo jiný hustý
- tuk na smažení
- vanilkový cukr na posypání
- 2-3 Hermelíny
- zavařené brusinky
- Parmezán
- skořicový cukr
Postup přípravy receptu
Podle receptu vypracujeme koblihové těsto a necháme vykynout.
Doprostřed kolečka dáme kousek hermelínu, přidáme asi půl lžičky brusinek, přiklopíme a dobře uzavřeme - rádo to vytéká.
Smažíme podle receptu.
Hotové můžeme buď posypat skořicovým cukrem nebo trochou strouhaného parmezánu, podle chuti. Tento recept zachutná tomu, kdo má rád sladkoslaná jídla a zvláště kombinaci hermelínu a brusinek
Poznámka od kuchařky
recept na koblihy:
http://www.toprecepty.cz/recept/10186-nejlepsi-kob...
Nápad na náplň: Danda z Labužníka :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koblihy s hermelínem a brusinkami
-
Dajda:
Děkuji moc za pochvalu, mám radost. Taky nám chutnaly obě varianty
.
-
Vím, že jsem chválila už před rokem (koblihy se přece smaží o masopustu
), ale nedá mi, abych nepochválila i letos! Koblihy byly ještě lepší než minulý rok - letos jsem vyzkoušela posypat je jemně skořicí (bez cukru) nebo parmazánem. Mně zaujala ta skořice, takový jemňoučký nádech vůně koření, manžela více sýr. K ještě teplým koblížkům jsme si dali výraznější bílé víno - no nemělo to chybu!
-
Dajda: To jsem ráda, děkuji
.
-
Nápadité a moc dobré
-
to je krása
-
jo jo, žížalko
-
Nadja: To budu ráda. Dej pak vědět
-
Žížalko Jarko, děkuji za povzbuzení k vyzkoušení. Sice to nebude hned, ale zkusím až tu budu mít vnoučata.
-
Nadjo, já jsem taky zkoušela pár kousků, když jsem smažila klasické koblihy. A chutnalo to mně i holkám
-
Koblihy mám ráda, hermelín mám ráda a brusinky přímo zbožňuji, ale v této trojkombinaci?
Když jsem tento recept četla v časopise APETIT (říjen 2006, str.88), tak jsem si řekla, že toto snad ani nikdy zkoušet nebudu - navrch měly být ještě sypány cukrem se špetkou mletého hřebíčku, nebo ve slané verzi strouhaným parmezánem.
Teď, po přečtení komentářů, váhám, ale asi vyzkouším na několika kouscích, až budu dělat klasické koblihy. Jsem na tu výslednou chuť moc zvědavá. -
Eli a Di, děkuju za pochvalu
-
Hermelín teplý i studený s brusinkami přímo zbožňuju. Tohle se mi tak zalíbilo, že jsem hned vyzkoušela, ovšem v pozměněné podobě a la co dům dal. Mrazák dal polozapomenuté listové těsto - udělala jsem z něj taštičky a naplnila je kostičkami hermelínu a trochou brusinkového kompotu, smíchaného se sušenými brusinkami. Brusinky trochu vytekly, ale to, co zůstalo, nemělo chybu. Teď zkusit jen ty koblihy!
-
Tento recept jsem před lety zkoušela podle časopisu Apetit. Byl tam i předpis na koblihové těsto a byl to velký průšvih, vůbec se mi nepovedlo, prostě zkažený materiál.
Na recept jsem zanevřela a přitom stačí tak málo, prostě pro tuhle dobrůtku použít těsto jiné, osvědčené
.
Žížalko, díky za připomenutí, je to výborná kombinace. -
...no mě by tedy chutnalo
-
Hermelín a brusinky - neznám lepší kombinaci... Ňamky ňam, ukládám a posílám bodíka...