Nutriční hodnoty (Jablečno - makový dezert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 29 409 kJ / 7 029 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,25 g |
| Tuky | 314,08 g |
| – nasycené | 31,50 g |
| – nenasycené | 248,53 g |
| –– mononenasycené | 153,73 g |
| –– polynenasycené | 94,80 g |
| ––– omega 3 | 17,21 g |
| Vláknina | 57,50 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 703 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 909,50 g |
| – cukry | 650,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 550 g 550 g cukru moučka | Cukr bílý | 550 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 200 ml 200 ml teplé vody | Voda | 200 ml |
| 150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |