Nutriční hodnoty (Mléčná polévka s žampióny a vařeným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 338 kJ / 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,78 g |
| Tuky | 44,31 g |
| – nasycené | 22,20 g |
| – nenasycené | 17,03 g |
| –– mononenasycené | 13,26 g |
| –– polynenasycené | 3,78 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 3,38 g |
| Cholesterol | 599 mg |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 56,48 g |
| – cukry | 25,91 g |
| ––– laktóza | 24,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 středně velké žampióny | Žampion čerstvý | |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1/2 litru 1/2 litru vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce houbového koření (nemusí být, nahradíme kmínem) | Provensálské koření | 15 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý |