Nutriční hodnoty (Kuře na divoko. Kuře jako bažant)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 232 kJ / 3 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 168,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,23 g |
| Tuky | 265,48 g |
| – nasycené | 101,57 g |
| – nenasycené | 153,73 g |
| –– mononenasycené | 118,54 g |
| –– polynenasycené | 35,19 g |
| ––– omega 3 | 2,07 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 555 mg |
| Sodík | 3,90 g |
| Sůl | 9,64 g |
| Sacharidy | 37,07 g |
| – cukry | 11,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 kg 1-2 kg kuře | Kuře | 1500 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel kořenová | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru asi velikosti jablka | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 dl 2 dl červeného vína ( Frankovka , Modrý Portugal a pod. ) | Víno červené suché | 200 ml |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 5 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| 20 kuliček 20 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |