Nutriční hodnoty (Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 242 kJ / 1 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 57,69 g |
| – nasycené | 14,08 g |
| – nenasycené | 28,30 g |
| –– mononenasycené | 23,97 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 22,30 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřového plecka (popros řezníka a nech si uříznout váleček) | Vepřová plec | 1000 g |
| 1 1 debrecínský párek | Párek vepřový | |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 vejce (vařená natvrdo a oloupaná) | Vejce slepičí | 140 g |
| sardelová pasta | Sardelová pasta | |
| 1 lžičku 1 lžičku plnotučné hořčice(podle chuti lze přidat) | ||
| 1 1 cibule (velká nebo 2 střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
| sádlo (pod cibuli, ale i olej to snese) | Sádlo vepřové | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| kmín | Kmín | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| šlehačka (kdo má rád nebo chce změnu) | Šlehačka 35% |