Nutriční hodnoty (Francouzské brambory s moravským uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 235 kJ / 1 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,98 g |
| Tuky | 48,87 g |
| – nasycené | 13,20 g |
| – nenasycené | 21,90 g |
| –– mononenasycené | 17,75 g |
| –– polynenasycené | 4,15 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 5,30 g |
| Sacharidy | 143,55 g |
| – cukry | 23,95 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 200 g 200 g moravského uzeného masa (nebo kýty) | Vepřová kýta uzená | 200 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 4 4 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej na vymazání | Olej řepkový | |
| hrášek (mražený nebo sterilovaný) | Hrášek zelený | |
| kukuřice (mražená nebo sterilovaná) | Kukuřice sterilovaná | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |