Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hrášková polévka podle Pohlreicha)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 974 kJ /
1 667 kcal
Bílkoviny32,90 g
– z toho živočišné bílkoviny11,92 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,98 g
Tuky134,80 g
– nasycené66,46 g
– nenasycené66,68 g
–– mononenasycené55,11 g
–– polynenasycené11,57 g
––– omega 30,49 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,45 g
Sůl6,00 g
Sacharidy67,98 g
– cukry20,80 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g hrášku (může být i mražený) Hrášek zelený 300 g
2 2 střední brambory Brambor zimní 100 g
150 g 150 g slaniny Špek 150 g
1 l 1 l vývaru Vývar masový 1000 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
olej (nebo sádlo) Olej řepkový
150 ml 150 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 150 ml
2 plátky 2 plátky toustového chleba (na krutonky) Toast pšeničný bílý 40 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.