Nutriční hodnoty (Hrášková polévka podle Pohlreicha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 974 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,98 g |
Tuky | 134,80 g |
– nasycené | 66,46 g |
– nenasycené | 66,68 g |
–– mononenasycené | 55,11 g |
–– polynenasycené | 11,57 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 27,40 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,45 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 67,98 g |
– cukry | 20,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hrášku (může být i mražený) | Hrášek zelený | 300 g |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej (nebo sádlo) | Olej řepkový | |
smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
česnek | Česnek čerstvý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
toustový chléb na krutonky | Toast pšeničný bílý |