Nutriční hodnoty (Hrášková polévka podle Pohlreicha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 974 kJ / 1 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,98 g |
| Tuky | 134,80 g |
| – nasycené | 66,46 g |
| – nenasycené | 66,68 g |
| –– mononenasycené | 55,11 g |
| –– polynenasycené | 11,57 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,45 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 67,98 g |
| – cukry | 20,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hrášku (může být i mražený) | Hrášek zelený | 300 g |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej (nebo sádlo) | Olej řepkový | |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 2 plátky 2 plátky toustového chleba (na krutonky) | Toast pšeničný bílý | 40 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |