Bramboráky

www.zarovi.cz Kuchařka:

Bramborová jídla 77 názorů

530
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Suroviny

8 velkých brambor
Nyní v akci
8 stroužků česneku
Nyní v akci
mléko
Nyní v akci
polohrubá mouka
olej
1 vejce
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka; přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.

  2. Směs necháme 20 minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráky

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)

    Odpovědět

  • ondra.krbal ondra.krbal(neregistrovaný)

    pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    knedlik: tak tys mě dostal - 5 minutový záchvat a pořád se směju :D :D :D

    Odpovědět

  • Annie911 Annie911

    Boží!!
    :yes:

    Odpovědět

  • Augustýn Augustýn(neregistrovaný)

    knedlik:Dobře ty ! :D :yes:

    Odpovědět

  • jarma1234 jarma1234(neregistrovaný)

    Zkuste přidat do bramboráku drobně nakrájené škvarky. To je pak dobrota:-p

    Odpovědět

  • Jaroslav Orlík z Jezdkovic Jaroslav Orlík z Jezdkovic(neregistrovaný)

    KOBLIZEK:A to jste se dozvěděl kde? To je podobný názor, jakobych tvrdil, že krajíc chleba je jen z velkého bochníku nebo šišky, zatímco z dlouhána, který je dlouhý a má malý průměr, jde o krajíc z veky. Nejde vůbec o tvar, ale o materiál.

    Odpovědět

  • knedlik knedlik(neregistrovaný)

    Ja osobne davam do bramboraku strouhane brambory:-)

    Odpovědět

  • Milan B. Zlín. Milan B. Zlín.(neregistrovaný)

    Vážení fajnšmekři. Já dávám do bramboráčků krom česneku,majoránky, pepře a vajíčka,ovesné vločky, a místo mouky strouhanku.
    Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
    Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
    Dobrů chuťku přeji vážení.

    Odpovědět

  • mekanik mekanik(neregistrovaný)

    vyzkousejte pridat na spicku noze jedlou sodu do testa

    Odpovědět

  • to se neví to se neví(neregistrovaný)

    Dnes delame taky bramboraky ale ne podle tohohle receptu .hledame jestli nekdo napise do receptu ze se muze ptidat strouhanka
    My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave

    Odpovědět

  • max max(neregistrovaný)

    KOBLIZEK:ty asi vaříš v jeslích nebo ve školní jídelně.a nebo v kriminálu.28 let?no to koukam.za tu dobu už bys měl něco umět koblihu.:-!

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    KOBLIZEK:28 let vaříš,ale neumíš nic

    Odpovědět

  • ???? ????(neregistrovaný)

    :-O dobré!!!!
    akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
    ale jinak :yes:

    Odpovědět

  • KOBLIZEK KOBLIZEK(neregistrovaný)

    POHLREICH sem nechodi chcha.Jinak si ufounka precti poradne.O tom ze Cmunda se dela ridci testo aby se to rozteklo na panvicce a byla slaba placka.Branborak je mala a tlusta placka.Ty profesionale.Davas si cmundu po kaplicku.Tak nesud ostatni,podle sebe.Delam kuchare 28 let.Jdi si koupit bramboracky a koukni se jak vypadaji.Jinak do testa staci pridat mliko,nebo trosku vody aby testo nehnedlo.Ja osobne pridavam mliko a zakryvam.Mejte se jak chcete a varte s laskou.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo