Bramboráky

www.zarovi.cz Kuchařka:

Bramborová jídla 83 názorů

Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů
532

Suroviny

8 velkých brambor
8 stroužků česneku
mléko
polohrubá mouka
olej
1 vejce
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka; přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.

  2. Směs necháme 20 minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 423 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráky

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Pro ty, co neradi strouhají. Vyzkoušejte brambory a česnek zpracovat v mlýnku na mletí masa. Jde to o poznání rychleji a je výborné.

    Odpovědět

  • albin albin(neregistrovaný)

    Romana: no konecne někdo kto dava super recepty kolko krat som skousel vdzy zneho bylo zivocisne uhli radili mi dat tam mouku a ja blahovy daval jako na halusky a ted se púise ze tam mouku davat netřeba iba postrasit snim tak to skusim a tak se dela i na pleh ?

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    maraku: Přesně tak. Mouka není potřeba. Někdy, podle typu brambor, přidám lžíci bramborové moučky. Přesně. V jednoduchosti je krása.:-)

    Odpovědět

  • Janaj Janaj(neregistrovaný)

    Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super. :yes: :-)

    Odpovědět

  • Miroslav Miroslav(neregistrovaný)

    Miesto múky strúhanku , miesto oleja domácu bravčovú masť + 1 väčšiu cibulu naškrabať .. a potom uvidíte čo je dobré <3

    Odpovědět

  • maraku maraku

    Recept naprosto dokonalý. Mouka zcela nepotřebná. Bez mouky je bramborák křehčí. Žádné další ingredience nejsou potřeba. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě je v jednoduchosti panenská chuť bramboráku.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)

    Odpovědět

  • ondra.krbal ondra.krbal(neregistrovaný)

    pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    knedlik: tak tys mě dostal - 5 minutový záchvat a pořád se směju :D :D :D

    Odpovědět

  • Annie911 Annie911

    Boží!!
    :yes:

    Odpovědět

  • Augustýn Augustýn(neregistrovaný)

    knedlik:Dobře ty ! :D :yes:

    Odpovědět

  • jarma1234 jarma1234(neregistrovaný)

    Zkuste přidat do bramboráku drobně nakrájené škvarky. To je pak dobrota:-p

    Odpovědět

  • Jaroslav Orlík z Jezdkovic Jaroslav Orlík z Jezdkovic(neregistrovaný)

    KOBLIZEK:A to jste se dozvěděl kde? To je podobný názor, jakobych tvrdil, že krajíc chleba je jen z velkého bochníku nebo šišky, zatímco z dlouhána, který je dlouhý a má malý průměr, jde o krajíc z veky. Nejde vůbec o tvar, ale o materiál.

    Odpovědět

  • knedlik knedlik(neregistrovaný)

    Ja osobne davam do bramboraku strouhane brambory:-)

    Odpovědět

  • Milan B. Zlín. Milan B. Zlín.(neregistrovaný)

    Vážení fajnšmekři. Já dávám do bramboráčků krom česneku,majoránky, pepře a vajíčka,ovesné vločky, a místo mouky strouhanku.
    Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
    Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
    Dobrů chuťku přeji vážení.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo