Bramboráky

www.zarovi.cz Kuchařka: www.zarovi.cz

Bramborová jídla 90 názorů

Suroviny

8 velkých brambor
8 stroužků česneku
mléko
polohrubá mouka
olej
1 vejce
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 48 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka, přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.

  2. Směs necháme 20 minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráky

  • Eja57 Eja57

    Assasins: mouku nikdy nedávám, strouhám brambory napůl najemno a nahrubo - máme rádi ty opečené roztřepené kraje....

    Odpovědět

  • Assasins Assasins

    No uvidíme , já dávám do těsta vždy trochu mouky ale není ji tam potřeba moc stačí pouze trochu ???????? :-K:-Q

    Odpovědět

  • Lucie 22 Lucie 22

    Hana:Dobrý den,můžu se zeptat proč dáváte do bramboráku tvaroh je to lepší s tvarohem?
    Děkuji Lucie Kopecká :-8

    Odpovědět

  • Jarda2008 Jarda2008

  • Míla Míla (neregistrovaný)

    Zkuste přidat ještě trochu kypřícího prášku do pečiva

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Já dávám do bramboráku vaničku tvarohu , a strouhám půl na půl , na jemno a na hrubo

    Odpovědět

  • franto franto(neregistrovaný)

    Ja davam miesto muky pomrvene suche rožky a ziadne vajcia.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Pro ty, co neradi strouhají. Vyzkoušejte brambory a česnek zpracovat v mlýnku na mletí masa. Jde to o poznání rychleji a je výborné.

    Odpovědět

  • albin albin(neregistrovaný)

    Romana: no konecne někdo kto dava super recepty kolko krat som skousel vdzy zneho bylo zivocisne uhli radili mi dat tam mouku a ja blahovy daval jako na halusky a ted se púise ze tam mouku davat netřeba iba postrasit snim tak to skusim a tak se dela i na pleh ?

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    maraku: Přesně tak. Mouka není potřeba. Někdy, podle typu brambor, přidám lžíci bramborové moučky. Přesně. V jednoduchosti je krása.:-)

    Odpovědět

  • Janaj Janaj(neregistrovaný)

    Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super. :yes: :-)

    Odpovědět

  • Miroslav Miroslav(neregistrovaný)

    Miesto múky strúhanku , miesto oleja domácu bravčovú masť + 1 väčšiu cibulu naškrabať .. a potom uvidíte čo je dobré <3

    Odpovědět

  • maraku maraku

    Recept naprosto dokonalý. Mouka zcela nepotřebná. Bez mouky je bramborák křehčí. Žádné další ingredience nejsou potřeba. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě je v jednoduchosti panenská chuť bramboráku.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)

    Odpovědět

  • ondra.krbal ondra.krbal(neregistrovaný)

    pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: bramboraky bramboráky bramboráky recept bramboráky recept bramborak bramborak recept na bramboráky recept na bramboráky recept bramboráky recept bramboráky bramborák recept bramborák recept testo na bramboraky recept bramborák recept bramborák těsto na bramborák recept na bramborák recept na bramborak domácí bramborák recepty na domácí bramboráky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít