Bramboráky

www.zarovi.cz Kuchařka:

Bramborová jídla 87 názorů

533

Suroviny

8 velkých brambor
8 stroužků česneku
mléko
polohrubá mouka
olej
1 vejce
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka; přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.

  2. Směs necháme 20 minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 548 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráky

  • Jarda2008 Jarda2008

  • Míla Míla (neregistrovaný)

    Zkuste přidat ještě trochu kypřícího prášku do pečiva

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Já dávám do bramboráku vaničku tvarohu , a strouhám půl na půl , na jemno a na hrubo

    Odpovědět

  • franto franto(neregistrovaný)

    Ja davam miesto muky pomrvene suche rožky a ziadne vajcia.

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Pro ty, co neradi strouhají. Vyzkoušejte brambory a česnek zpracovat v mlýnku na mletí masa. Jde to o poznání rychleji a je výborné.

    Odpovědět

  • albin albin(neregistrovaný)

    Romana: no konecne někdo kto dava super recepty kolko krat som skousel vdzy zneho bylo zivocisne uhli radili mi dat tam mouku a ja blahovy daval jako na halusky a ted se púise ze tam mouku davat netřeba iba postrasit snim tak to skusim a tak se dela i na pleh ?

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    maraku: Přesně tak. Mouka není potřeba. Někdy, podle typu brambor, přidám lžíci bramborové moučky. Přesně. V jednoduchosti je krása.:-)

    Odpovědět

  • Janaj Janaj(neregistrovaný)

    Výborný recept, udělala jsem rovnou dvojitou dávku. Se strouhankou super. :yes: :-)

    Odpovědět

  • Miroslav Miroslav(neregistrovaný)

    Miesto múky strúhanku , miesto oleja domácu bravčovú masť + 1 väčšiu cibulu naškrabať .. a potom uvidíte čo je dobré <3

    Odpovědět

  • maraku maraku

    Recept naprosto dokonalý. Mouka zcela nepotřebná. Bez mouky je bramborák křehčí. Žádné další ingredience nejsou potřeba. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě je v jednoduchosti panenská chuť bramboráku.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Kamarad dava do testa jeste strouhane jablko. Hodlam to vyzkouset :)

    Odpovědět

  • ondra.krbal ondra.krbal(neregistrovaný)

    pošletemi mejila jak se dělaji bramboraky

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    knedlik: tak tys mě dostal - 5 minutový záchvat a pořád se směju :D :D :D

    Odpovědět

  • Annie911 Annie911

    Boží!!
    :yes:

    Odpovědět

  • Augustýn Augustýn(neregistrovaný)

    knedlik:Dobře ty ! :D :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo