Nutriční hodnoty (Pelmeně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 710 kJ / 1 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,97 g |
| Tuky | 55,23 g |
| – nasycené | 17,38 g |
| – nenasycené | 31,81 g |
| –– mononenasycené | 24,08 g |
| –– polynenasycené | 7,73 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 11,64 g |
| Cholesterol | 403 mg |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 189,41 g |
| – cukry | 9,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 dkg 25 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| několik lžic několik lžic vody dle potřeby | Voda | |
| 30 dkg 30 dkg mletého masa nejlépe vícedruhové | Vepřový ořez | 300 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 ks 1 ks cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření na mletá masa dle chuti | Provensálské koření | |
| Vývar nebo slaná voda na vaření hotových kousků | Vývar hovězí |