Nutriční hodnoty (Litý perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 23 095 kJ / 5 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,00 g |
| Tuky | 282,87 g |
| – nasycené | 29,14 g |
| – nenasycené | 237,10 g |
| –– mononenasycené | 167,60 g |
| –– polynenasycené | 69,50 g |
| ––– omega 3 | 20,58 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 314 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 645,65 g |
| – cukry | 273,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek krystalového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek studeného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 čokoládový pudink | Puding v prášku | |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr nebo čokoládová poleva na povrch | Cukr bílý |