Pečené žampiony

cathleen Kuchařka: cathleen

Houby 17 názorů

Suroviny

žampiony
cibule
česnek
sůl
mletý pepř (nebo citrónový pepř)
čerstvý tymián
máslo
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na větší kusy (moje jsou rozčtvrcené), promícháme s většími kusy krájené cibule, půlkami stroužků česneku, tymiánem, pepřem a solí.

  2. Vše urovnáme do vymazané zapékací mísy, pokapeme máslem a upečeme na 180°C. Pekla jsem v teflonové remosce.

Poznámka

Podáváme s pečivem, ale výborné by byly i jako příloha ke zcela přírodně udělanému minutkovému plátku masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 268 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené žampiony

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Eficka82: :-(( nic ve zlem, ale podle vasi upravy receptu je Babica naprosta NULA :-D:-D:-D;-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    lanikk: To me moc tesi, Karle, ze u vas doma chutnalo:-8
    Neni treba se striktne drzet receptu - pouzila jsem tymian, protoze cerstvy mame radi a nemyslim, ze je nejak vic aromatictejsi nez rozmaryn. Ale dovedu si to dobre predstavit treba i s petrzelovou nati nebo podobnou cerstvou bylinkou;-)

    Odpovědět

  • lanikk lanikk

    Výborný recept. Udělal jsem je podle Jany Remkové, tzn. s rozmarýnem a ještě jsem přidal jemně nakrájenou anglickou slaninu. Byla to příloha k přírodní kotletě a krkovičce a hranolky. Celá rodina i s vnučkou moc chválila. Dávám za recept bodík. Karel

    Odpovědět

  • Eficka82 Eficka82

    Dnes vyzkoušeno k večeři;-)V zelenině měli poslední 2 bílé žampiony a spoustu nějakých velkých-prý lepších,ale i dražších:-O ,tak jsem vzala ještě dva.Pekla jsem v remosce.Nechtělo se mi pro tymián,tak jsem dala směs italského koření;-)Na závěr jsem na vrch dala hermelín s pepřem.Bylo to opravdu výborné:-p a dostala jsem i pochvalu.Bodík letí

    Odpovědět

  • Irena R Irena R

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dovolím si přidat foto a bod. Vynikající!!Jen já jsem nedávala tymián, který se mi zdá hodně výrazný, ale malou větvičku rozmarýnu. Rozhodně jsem tyhle žampiony nedělala naposledy:-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňam:yes::yes:

    Odpovědět

  • kutil25 kutil25(neregistrovaný)

    jako příloha k masu výborné:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    :-p:-p:-to se mě moc líbí,právě k třeba ke kotletkám přírodním:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Já to dělám v pečícím sáčku, šťáva z hub a máslíčko spolu hrají moc dobrou symfonii:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jarda Kadic::-) Máš pravdu, ja som tu kedysi dala aj recept na hubové korenie : http://www.toprecepty.cz/recept/36516-domaci-houbo... ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    U mladých malých václaviek nožičky používam bez problémv. Tento rok som objavila obrovské zdroj, boli však väčšinou prerastené, musela som rýchle zbierať, spracovať. Takže mám naplnenú mrazničku, aj som dávala do octu. Z mrazených varím hlavne "držkovú", guláš, ale aj kulajdu, aj hubový nákyp, dávam pod mäso. A včera som našla len tak 5 minút od domu 12 ks masliakov, klouzky..tak ma potešili, dnes bude z nich čerstvá voňavá polievka.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka, jarda Kadic: václavky jsme neměli už kolik let....ale jestli třeba příští rok budou, nasušit nožky zkusím, díky;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    magdalenka: nožičky u václavek jsou hodně tvrdé, takhle se k jídlu nehodí;-) dobré je je usušit, rozemlit a používat jako koření.Třeba smíchat s trochou pepře, sušených bylinek....;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: žampiony recepty pecene zampiony žampióny žampiony recept recepty se žampiony pečené žampiony recepty recept na žampiony recepty na zampiony recepty s žampiony recepty žampiony recept žampiony recept se žampiony žampiony pečené pečený žampiony pečené žampiony recept recept s žampiony recept na pecene zampiony recept pečené žampiony žampion recept žampiony v receptech

Zapomněl/a jsem heslo