Nutriční hodnoty (Sýrový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 452 kJ / 825 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,98 g |
| Tuky | 47,57 g |
| – nasycené | 11,71 g |
| – nenasycené | 30,09 g |
| –– mononenasycené | 16,23 g |
| –– polynenasycené | 13,86 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 660 mg |
| Sodík | 340 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 23,85 g |
| – cukry | 17,00 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 celozrnné bagetky (nebo 6-7 rohlíků) | Bageta pšeničná celozrnná | |
| 300 g 300 g strouhaných sýrů (směs, např. Čedar, Blaťácké zlato, různé sýry s modrou plísní, ale i uzené tofu nebo Tempeh) | Tofu uzené | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| trošku trošku oleje | Olej řepkový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 dl 2 dl mléka (nebo smetany) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |