Nutriční hodnoty (Hovězí vývar s játrovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 404 kJ / 1 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 212,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,32 g |
| Tuky | 32,38 g |
| – nasycené | 8,77 g |
| – nenasycené | 14,40 g |
| –– mononenasycené | 10,99 g |
| –– polynenasycené | 3,42 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 7,61 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 983 mg |
| Sůl | 2,81 g |
| Sacharidy | 33,70 g |
| – cukry | 6,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího předního masa | Hovězí plec | 500 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 menší kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| vlasové nudle (nebo jiné těstoviny) | Nudle pšeničné | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 500 g 500 g vepřových jater (nebo hovězích) | Játra vepřová | 500 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| trocha trocha majoránky | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trocha trocha strouhanky (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |