Nutriční hodnoty (Roládový štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 307 kJ / 3 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,20 g |
| Tuky | 71,85 g |
| – nasycené | 38,02 g |
| – nenasycené | 28,19 g |
| –– mononenasycené | 20,03 g |
| –– polynenasycené | 8,15 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 40,40 g |
| Cholesterol | 420 mg |
| Sodík | 3,39 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 639,05 g |
| – cukry | 305,28 g |
| ––– laktóza | 7,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 ml 120 ml vlažné vody | Voda | 120 ml |
| 120 ml 120 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 480 g 480 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 480 g |
| 42 g 42 g droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 vanilkový cukr bourbon | Cukr vanilkový | |
| skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
| strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| moučkový cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |