Nutriční hodnoty (Jablečný koláč naruby dle časopisu Tina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 161 kJ / 2 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,12 g |
| Tuky | 62,37 g |
| – nasycené | 26,22 g |
| – nenasycené | 24,51 g |
| –– mononenasycené | 19,14 g |
| –– polynenasycené | 5,37 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 645 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 506,80 g |
| – cukry | 311,17 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jablek (nakrájených na plátky) | Jablko čerstvé | 500 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 g 250 g cukru moučky | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín |