Nutriční hodnoty (Pečená jelení kýta nebo plecko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 881 kJ / 2 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 214,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,06 g |
| Tuky | 178,98 g |
| – nasycené | 99,83 g |
| – nenasycené | 73,43 g |
| –– mononenasycené | 64,77 g |
| –– polynenasycené | 8,67 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 8,50 g |
| Cholesterol | 724 mg |
| Sodík | 2,22 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 29,49 g |
| – cukry | 24,24 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g jelení kýty nebo plecka | Jelení kýta | 1000 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 kostky 3 kostky cukru | Cukr bílý | 15 g |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 8 kuliček 8 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 5 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| citronová kůra (podle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| deleted z 1/4 deleted z 1/4 citronová šťáva z 1/4 citronu (podle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| 0,5 lžíce 0,5 lžíce octa | Ocet lihový | 7.5 ml |