Nutriční hodnoty (Koláč s jablky a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 283 kJ / 6 521 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,01 g |
| Tuky | 272,81 g |
| – nasycené | 158,69 g |
| – nenasycené | 97,34 g |
| –– mononenasycené | 82,21 g |
| –– polynenasycené | 15,13 g |
| ––– omega 3 | 1,91 g |
| Vláknina | 62,73 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 574 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 827,12 g |
| – cukry | 500,92 g |
| ––– laktóza | 28,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 240 g 240 g měkkého másla nebo Hery | Máslo kravské | 240 g |
| 5-6 5-6 jablek (oloupaných na hrubém struhadle nastrouhaných) | Jablko čerstvé | 825 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 750 g 750 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 750 g |
| 40 g 40 g maizeny nebo solamylu (škrob) | Škrob kukuřičný | 40 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| trochu trochu nastrouhané citrónové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 3 3 žloutky a sníh ze 3 bílků | Vaječný žloutek | 69 g |
| 7-8 7-8 menších jablek | Jablko čerstvé | 1125 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| nasekané vlašské ořechy | Vlašské ořechy |