Langoše od babičky

Bezmasá jídla Doba přípravy: Doba kynutí 1 hodina + příprava 20 minut 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: Doba kynutí 1 hodina + příprava 20 minut 0 názorů

Suroviny 8 ks

Těsto:
1 kg hladké mouky
4 lžičky soli
4 dl mléka
4 středně velké brambory uvařené ve slupce (uvařené ideálně 1 den předem)
1 kostka droždí
1 lžička cukru
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, do kterého přidáme lžičku cukru a droždí, uděláme kvásek, který zaprášíme asi lžící hladké mouky. Necháme vzejít.

  2. Brambory, nejlépe den předem uvařené, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Přidáme mouku, sůl, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme kynout.

  4. Poté uděláme bochánky, které necháme na pomoučené ploše ještě chvíli přikryté kynout.

  5. Bochánky roztáhneme na placky, které smažíme v oleji na mírném ohni z každé strany do zlatova.

  6. Necháme na papírové utěrce okapat a podáváme potřené utřeným česnekem se solí a vodou, strouhaným sýrem, kečupem, tatarkou nebo ve sladké verzi se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem nebo jen s moučkovým cukrem. Fantazii se meze nekladou. Každý si udělá to, co má rád.

Poznámka od kuchařky

Langoše jsou krásně vláčné a měkoučké.

Komentáře k receptu Langoše od babičky

K receptu nejsou žádné komentáře.