Nutriční hodnoty (Špagety s rukolovým pestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 650 kJ / 1 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
| Tuky | 127,33 g |
| – nasycené | 11,03 g |
| – nenasycené | 110,87 g |
| –– mononenasycené | 77,87 g |
| –– polynenasycené | 33,00 g |
| ––– omega 3 | 9,85 g |
| Vláknina | 8,17 g |
| Cholesterol | 82 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,38 g |
| Sacharidy | 19,31 g |
| – cukry | 10,32 g |
| ––– laktóza | 0,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g rukoly | Rukola čerstvá | 100 g |
| 120 g 120 g olivovýho oleje | Olej řepkový | 120 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce jemně nastrouhanýho sýru (ideální je parmazán, já měla jen eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 3 3 velká rajčata (nebo: cherry, konzervované, rajský protlak, kečup) | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| špagety | Špagety pšeničné |