Nutriční hodnoty (Okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 822 kJ / 196 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,66 g |
| Tuky | 10,73 g |
| – nasycené | 6,86 g |
| – nenasycené | 3,25 g |
| –– mononenasycené | 2,88 g |
| –– polynenasycené | 0,37 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,12 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 18,31 g |
| – cukry | 8,37 g |
| ––– laktóza | 3,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| 2 2 trojúhelníky taveného sýra (bez příchuti) | Sýr tavený | |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 95 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 malá lžička octa | Ocet lihový | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |