Nutriční hodnoty (Okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 822 kJ / 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,66 g |
Tuky | 10,73 g |
– nasycené | 6,86 g |
– nenasycené | 3,25 g |
–– mononenasycené | 2,88 g |
–– polynenasycené | 0,37 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 34 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 18,31 g |
– cukry | 8,37 g |
––– laktóza | 3,61 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 okurky | Okurka salátová čerstvá | |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
2 2 trojúhelníky taveného sýra (bez příchuti) | Sýr tavený | |
1/2 kelímku 1/2 kelímku zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 95 ml |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 malá lžička octa | Ocet lihový | |
pažitka | Pažitka čerstvá |