Vánoční cukroví - ořechoví ježci

Roxana Kuchařka:

Doba přípravy: 40 PT0H40M 30 porcí Cukroví , Ostatní 42 názorů

514

Suroviny

35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery nebo másla
5 dkg cukru krupice
1 žloutek
vlašské ořechy podle potřeby
čokoláda na vaření
strouhaný kokos dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, změklé Hery či másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto a necháme uležet v chladnu. Stačí půl dne.

  2. Pak do malého kousku těsta dáme půlku jádra vlašského ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček do špičky.
    Pečeme 10-15 minut asi na 170 stupňů.

  3. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček - dělám to špejlí.
    Necháme uležet pár dnů.

Poznámka

Viděla jsem i jiná krásná zvířátka jako cukroví, ale recept nemám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 181 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vánoční cukroví - ořechoví ježci

  • David David(neregistrovaný)

    DOBRÉ :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):yes::-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Petti.K: :-K Petti, není zač děkovat, já zas musela z dvojité, no děti už jsou dospělé... tak možná vnuk jednou bude plácat ježečky, škoda, že jsem to neznala když děti byly malé, ale i tak jsme se u pečení vyblbli.:-D

    Odpovědět

  • Petti.K Petti.K

    Roxana: moc dekuju,takze asi udelam z polovicni davky :-K

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Petti.K: Mně to vychází tak asi 45 ks. :-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Eva Poláková:

    Lenkaantosovska: :-D:-D:-D... nezkazí, dej je do chladna, ale spíš je braň vlastím tělem, sic záhadně do vánoc zmizí...:no:

    Odpovědět

  • Petti.K Petti.K

    Zhruba kolik kusu bude?diky :-K

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Já pecu ježky tak,že testo namačknu do malé formicky na ořechy ,ozdobim stejně, ale přilepuji je na oválek z lineckeho testa marmeladou.Pak krásně změknou.

    Odpovědět

  • janka1948 janka1948

    Toto je zase moje inspirace na využití ježků, dovolila jsem si přidat foto.:-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Díky, hlavně děti se vyblbnou.;-) A ještě něco, v poslední době už nedávám celé vejce, jen žloutek, jsou trochu měkčí, ale ono toho těsta tam moc není, tak rozdíl zas tak markantní není.
    Ale zas mám dost bílků na kokosky....:yes:

    Odpovědět

  • kucharko-pekarka kucharko-pekarka(neregistrovaná)

    Recepty jsem vyzkoušela, pekla jsem je hlavně pro mojí mladší sestřičku. Musím říct , že doma se po nich můžeme utlouct. Jsou opravdu výborné, a proto se bojím , že nevyzbydou do Vánoc :-) Posílám boďíka

    Odpovědět

  • caaat caaat

    kolik asi vyjde ježků z jedné várky?

    Odpovědět

  • sera sera(neregistrovaná)

    heske a viborne:-D:-K

    Odpovědět

  • Eva Poláková Eva Poláková(neregistrovaný)

    zasílám ještě jeden recept na ježky:300g. hl.mouky,100g másla,/hera/,100g sádla, 50g cukru kr., 1 vejce.Postup stejný.

    Odpovědět

  • Minjaver Minjaver(neregistrovaný)

    Takto můžete udělat i žaludy,stejným způsobem.Jen z jedné strany trošku protáhneme zaoblíme a jen konec namočíme do rozpuštěné čokolády a kokosu.

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Určitě nezkazí, já si je zvykla dělat jako první, letos už je mám taky hotovy 2 týdny:-)).
    Ale inovace - dávám jen žloutek, aby nebyli tvrdí, ale nijak to celé vejce tak nevadí:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo