Nutriční hodnoty (Zapékaný houbový lilek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 371 kJ / 1 045 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,60 g |
| Tuky | 62,15 g |
| – nasycené | 38,81 g |
| – nenasycené | 21,05 g |
| –– mononenasycené | 18,75 g |
| –– polynenasycené | 2,30 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 2,39 g |
| Sůl | 5,88 g |
| Sacharidy | 37,63 g |
| – cukry | 28,63 g |
| ––– laktóza | 24,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 lilky | Lilek čerstvý | |
| trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 400-500 g 400-500 g hub nebo žampiónů | Hřib čerstvý | 450 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 200-250 g 200-250 g strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 225 g |