Hovězí jerky

Suroviny

hovězí zadní - já měla tři kousky (cca necelé 2 kg masa)
Marináda 1:
kvalitní sojová omáčka (s obsahem soli)
worcester
trocha mořské soli
Marináda 2:
kvalitní sojová omáčka (s obsahem soli)
trocha mořské soli
med

Postup přípravy receptu

  1. Chlazené maso hodíme cca na 1,5 - 2 hod do mrazáku, aby trochu ztuhlo. Líp se pak krájí.

  2. Velmi ostrým nožem krájíme na tenké plátky, ale pokuste se, aby všechny byly aspoň trochu stejně široké.

  3. Připravíme marinádu smícháním sojovky, soli a medu nebo worcesteru... jak komu chutná. Je možné dávat chilli, česnek, koření, pepř. Hodně je to o chuti, ale sojovka je vhodný základ a do ní dávat pak koření. Marinujeme minimálně 12 hod. v chladničce.

  4. Rozložíme po platech sušičky a sušíme při 70 stupních, až je maso hotové - pokud máme vakuovačku,je vhodné zatavit, vydrží pak ještě déle. Průměrná doba sušení u mě byla 8-9 hodin, ale záleží, jak tenké plátky máte. PROHAZUJTE V PRŮBĚHU SUŠENÍ PLATA!

Poznámka od kuchařky

Těžké návykové.. Lze případně dělat i z jiných druhů mas. Nikdy však do marinád nepoužívejte olej! Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Hovězí jerky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jerky recept hovezi jerky recept na jerky marinada na jerky hovězí jerky recept jak udělat jerky recept jerky recepty na jerky marináda jerky jerky recepty jerky příprava jerky příprava jerky jak dělat jerky jak udělat hovězí jerky recept na hovězí jerky koření na jerky recept na jerrky koření jerky jerky marináda