Nutriční hodnoty (Krkonošské kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 7 292 kJ / 1 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,98 g |
| Tuky | 50,78 g |
| – nasycené | 12,48 g |
| – nenasycené | 24,31 g |
| –– mononenasycené | 17,58 g |
| –– polynenasycené | 6,73 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 781 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 221,00 g |
| – cukry | 11,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5-3 l 2,5-3 l vody | Voda | 2750 ml |
| cca 300 g cca 300 g kvásku | Kvásek pšeničný | 300 ml |
| houby dle chuti | Hřib čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 5 5 větších brambor | Brambor zimní | 250 g |
| olej | Olej řepkový |