Nutriční hodnoty (Hřiby na paprice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 824 kJ / 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,06 g |
| Tuky | 38,15 g |
| – nasycené | 24,22 g |
| – nenasycené | 12,22 g |
| –– mononenasycené | 10,51 g |
| –– polynenasycené | 1,71 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 35,49 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 149 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 42,25 g |
| – cukry | 20,48 g |
| ––– laktóza | 9,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g pevných pravých hřibů | Hřib čerstvý | 500 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| drůbeží vývar | Vývar kuřecí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |