Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka hlívová

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Dršťková polévka je všeobecně ve velké oblibě. Mnohé však odrazuje náročná příprava a nelibá vůně při vaření hovězích drštěk. Proto vám nabízíme alternativu v podobě této voňavé a chutné polévky.

Přidat do oblíbených Foxinka Foxinka Přečíst komentáře 1

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 303 kJ /
1 029 kcal
Bílkoviny16,56 g
Tuky84,92 g
Vláknina29,17 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu pokrájíme a osolíme, rozehřejeme část másla a na něm hlívu restujeme. Pak ji podlijeme, pokud máme vývar, použijeme jej. Povaříme do změknutí. Krok 2: Připravíme ze zbytku másla a hladké mouky jíšku, pak přidáme směs paprik a osmažíme. Pozor na připálení, aby polévka nezhořkla. Krok 3: Jíšku postupně zalijeme vývarem s hlívou tak, aby se vše spojilo. Krok 4: Přidáme utřený česnek a majoránku. Necháme povařit. Před podáváním dozdobíme petrželkou.

Jak na třený česnek

Zveřejněno 11. 10. 2020 18:41

Poznámka autorky Foxinka

Pokud nemáte rádi moc pálivé, stačí jen půl lžičky pálivé papriky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka hlívová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R320

Marie

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
hlíva ústřičná, máslo, paprika sušená pálivá, paprika sušená uzená, paprika sušená sladká, česnek, mouka hladká, sůl, majoránka, petrželka

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka hlívová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R320

Přidat fotografie receptu