Nutriční hodnoty (Letní dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 777 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
Tuky | 22,99 g |
– nasycené | 7,21 g |
– nenasycené | 10,05 g |
–– mononenasycené | 7,05 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 433 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 181,87 g |
– cukry | 139,67 g |
––– laktóza | 23,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
rybízová marmeláda (na potření korpusu) | Marmeláda z červeného rybízu | |
400 g 400 g drobného ovoce (malin, ostružin, rybízu) | Jahody čerstvé | 400 g |
500 ml 500 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
120 ml 120 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 120 ml |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
želatina | Želatina vepřová | |
200 ml 200 ml šťávy z rybízu (nebo ostružin) | Rybíz červený čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
želatina | Želatina vepřová |