Nutriční hodnoty (Letní dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 777 kJ / 1 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
| Tuky | 22,99 g |
| – nasycené | 7,21 g |
| – nenasycené | 10,05 g |
| –– mononenasycené | 7,05 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 568 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 181,87 g |
| – cukry | 139,67 g |
| ––– laktóza | 23,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| rybízová marmeláda (na potření korpusu) | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 400 g 400 g drobného ovoce (malin, ostružin, rybízu) | Jahody čerstvé | 400 g |
| 500 ml 500 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
| 120 ml 120 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 120 ml |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| želatina | Želatina vepřová | |
| 200 ml 200 ml šťávy z rybízu (nebo ostružin) | Rybíz červený čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| želatina | Želatina vepřová |