Nutriční hodnoty (Aloo Paratha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 312 kJ / 1 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,32 g |
| Tuky | 37,08 g |
| – nasycené | 19,51 g |
| – nenasycené | 14,41 g |
| –– mononenasycené | 9,76 g |
| –– polynenasycené | 4,66 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 15,24 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 299,54 g |
| – cukry | 20,27 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrníčku 1,5 hrníčku mouky (hrnek = 250 ml) | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce ghee (nebo rozpuštěného másla) | Ghí | 30 g |
| vlažná voda | Voda | |
| 3 3 středně velke brambory uvařené v slupce | Brambor zimní | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky Amchoor (sušeného manga) nebo nahradit šťávou z citronu | ||
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky Garam masala | Garam masala | 1.666666716337204 g |
| koriandrová nať | Koriandr listy čerstvé |