Jemný tvarohový koláč s jablky

hankavi Kuchař:

Moučníky , Řezy 21 názorů

521

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3 lžíce moučkového cukru
1/2 kypřícího prášku
125 g Hery (půlka balení + trochu na vymazání formy)
1 vejce
Náplň:
3 měkké tvarohy (nejlépe v pozlátku, vaničkové při pečení rádi \"kynou\")
1,5 hrnku mléka
0,25 hrnku oleje
0,5 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
1 vejce
2 větší oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka
1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup:
    Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (já použila formu o průměru 21 cm).

  2. V misce smícháme všechny suroviny na těsto, prohněteme v ruce a lehce vmačkáme do formy. Kraje po obvodu uděláme asi 3 cm vysoké.

  3. Oloupeme a nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu, smícháme s troškou pudingového prášku a 1 vanilkovým cukrem, a rovnoměrně poklademe na těsto.

  4. Ostatní suroviny (tvarohy, mléko, olej, moučkový vanilkový cukr, puding, vejce) důkladně smícháme dohromady (já použila ruční metličku, ale doporučuji kuchyňského robota).

  5. Vlijeme do formy, uhladíme a dáme péct do horkovzdušné trouby na 170 °C po dobu cca 1,5 hodiny.

  6. Pak už jen vychladíme a podáváme ideálně druhý den. Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemný tvarohový koláč s jablky

  • Martina1972 Martina1972

    Vynikající koláč :-). To tvarohu jsem přidala ještě hrozinky namočené v rumu a nahoru strouhané mandle.:-p

    Odpovědět

  • deLukas deLukas(neregistrovaný)

    Vynikajici kolac.Akorat jsem tam dal jednou tolik jablek a o jeden tvaroh min.Vysledek luxusni.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Luxusní a velmi často pečený koláč. Do těsta přidávám trochu mléka, lépe se mi s tím pracuje, jablka nestouhám, ale krájím na plátky a zasypu skořicí. A do té polevy nedávám olej, ale koupím plnotučný tvaroh. :-p Ňamka.

    Odpovědět

  • hankavi hankavi(autor receptu)

    Honza: Nevím, za co se omlouváte? Je to Váš názor.
    Až ho sám upečete a dáte sem fotku, ráda Vám také svůj názor napíšu.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Omlouvám se, ale musim napsat že dle fotky vypada hrozne, je videt ze na krajich je pripaleny....zarazil jsem se u tech pecicich teplot...200 stupnu je moc...145stupnu max a cca 35-45min

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    upečeno!! Koláč se povedl, cukr v těstu jsem nahradila obilným sladem a v náplni medem a ničemu to nevadilo. Dobrotka, díky za recept!:yes:

    Odpovědět

  • Naděžda Faltová Naděžda Faltová(neregistrovaný)

    www.toprecepty.cz:-*:-DDěkuju za super recept parádní

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Atilla:
    Jsem ráda, že Vám koláč chutnal ;) Jablková sezóna je v plném proudu, tak hodně takových koláčů!

    Odpovědět

  • Atilla Atilla

    Tento recept musím (co jiného) prostě jednoznačně pochválit. Hned na poprvé se mi podařil a byl (bohužel už není ;-() vynikající.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MataR MataR

    Tak už je koláč v troubě, teď už jen aby chutnal :)

    Odpovědět

  • iknapcikova iknapcikova

    Výborný koláč. Je pěkně nadýchaný a moooc dobrý...:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak toto jsem jedla před rokem u dcery v Atlantě, moc prima :-K:-O:yes:oni to mají rádi amíci

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Moc pěkná variace na cheesecake, bodík letí :yes::-K.

    Odpovědět

  • Arlena Arlena

    ÚÚÚžasný koláč...musím upéct, až budu mít čas...konečně tvarohový koláč, kde není ta zatracená šlehačka!

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Krásný koláč, Hanko! To já bych si s chutí dala. . . Jen doma by mi tvarohový nejedli - troubové :-// Ale pro Tebe bodík ;-):yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo