Nutriční hodnoty (Jahodový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 686 kJ / 4 705 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,03 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,53 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,50 g | 
| Tuky | 166,11 g | 
| – nasycené | 59,07 g | 
| – nenasycené | 100,70 g | 
| –– mononenasycené | 71,44 g | 
| –– polynenasycené | 29,26 g | 
| ––– omega 3 | 2,00 g | 
| Vláknina | 18,90 g | 
| Cholesterol | 402 mg | 
| Sodík | 433 mg | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 716,05 g | 
| – cukry | 324,25 g | 
| ––– laktóza | 12,65 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 80 g 80 g tuku | Margarín | 80 g | 
| 2,5 dcl 2,5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml | 
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 30 g 30 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 30 g | 
| cca 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g | 
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g | 
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g | 
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| pokrájené jahody a dalších | Jahody čerstvé | |
| 100 g 100 g tuku | Margarín | 100 g | 
| (Místo jahod můžeme klidně použít maliny nebo ostružiny.) | Maliny čerstvé | 
 
	